Historien til Moose on the Loose

To "Moose on the Loose" på vei over til Tromsø-øya. Dette fra juli 2014. Foto: Cato Caspersen

To "Moose on the Loose" på vei over til Tromsø-øya. Dette fra juli 2014. Foto: Cato Caspersen

Du er kanskje på denne siden fordi du leter etter vår nettbutikk? Vi har etter 8år valgt å legge ned denne da vi ikke har hatt nok fokus på den de siste årene - dessverre. Vi blir nok å poppe opp en, eller flere ganger etter hvert, så bare hold fortet.
Skulle du ønske å komme i kontakt med oss er det bare å sende en mail til andreas@mooseontheloose.no

Det hele startet allerede i 1993 da vår designer Andreas gikk i tredje klasse. Han og resten av klassen skulle på O-fag utflukt (orienteringsfag som det nå heter) for å lære om den omringligende skogen. Plutselig kom Andreas ansikt til ansikt med en elg, noe som er ekstremt skjelden da skolen er på en øy. Dette var begynnelsen på hans store fasinasjon om elg. 

Moose on the Loose (MOTL) som figur og konsept startet som en forsiktig idé i 2001. Noen skisser senere tok klesmerket form og før et eneste plagg var solgt hadde den fargeglade elgen mer enn 10.000 tilhengere på Facebook-siden sin. Resultatet ble Moose on the Loose AS som ble etablert 10.10.2010...klokken 10.10. 
I dag er 15.000 t-skjorter solgt, igjennom vår nettside, samt i butikker. Over 8.000 personer har hørt våre foredrag og gründeren vant konkurransen om å bli "Folkets Gründer 2013". 

Moose on the Loose slik de ble tegnet i franskboken 2001.

Moose on the Loose slik de ble tegnet i franskboken 2001.

Etter en fantastisk respons, allerede åtte måneder før premieren, bestemte MOTL, i samarbeid med M.A.S (årets designbutikk 2009), for å kjøre en liten før-premiere 21. November 2010. M.A.S ønsket å ta inn 100 t-skjorter, men fikk 300 t-skjorter med full returrett på de resterende. Dørene åpnet klokken 09.30 og da stod det allerede 30 stykker i kø utenfor som ønsket å sikre seg et eksemplar av disse allerede mye omtalte elge-skjortene. Alle t-skjortene ble revet vekk første dagen! Tre uker senere, 14. desember, kom det påfyll av 450 nye t-skjorter - som også ble revet bort allerede FØR jul. Totalt ble det i løpet av noen dager solgt 1300 t-skjorter, via M.A.S og internettsiden, www.mooseontheloose.no/.com. I dag er fan-siden passert imponerende 15.000 fans.

Piratkopi av Moose on the Loose i Hellas

Piratkopi av Moose on the Loose i Hellas

Som en slags "milepæl" har vi også rukket å bli piratkopiert i Hellas. Det har selvfølgelig en bitter bismak å bli piratkopiert, men vi velger å se på det som om at vi har gjort noe riktig.  

Det er mange som har lagt merke til denne elgen og dens historie og gründer bak klesmerket, Andreas Nilsen, er etter hvert blitt en ettertraktet foredragsholder. Andreas har vært invitert som foredragsholder og foreleser rundt om kring i Norge for å fortelle denne historien. Totalt har drøyt 8.000 personer fått med seg våre presentasjoner og forelesninger.

Vi har blitt godt lagt merke til og har tydelig gjort inntrykk for eksempel da Andreas ble nominert til årets Tromsøværing 2010, som arrangeres av avisen iTromsø, og her endte han på en fantastisk tredjeplass! Også det lokale kulturlivet i Tromsø har latt seg imponere av elgen og laget et eget stykk om gründeren og elgen. I 2011 ble Andreas tildelt stipende "Hugo Boss Icon of success" og i januar 2014 vant han prisen "Folkets gründer" med 41% av stemmene stemt frem av folket selv.

Det er også mange som har rukket å sikre seg et eksemplar av elge-skjortene, Knut Nærum, Bjørn Kjos, Håvard Lilleheie, Jan Fredrik Karlsen, Per Kristian Foss, Petter Northug, Jon Almaas, Jo Nesbø, Grace Kelly samt hele laget til Team Lisa - for å nevne noen. 

Det har altså skjedd mye spennende allerede og vi gleder oss til fortsettelsen.

Har du spørsmål, kommentarer og/eller tilbakemeldinger så moose gjerne en epost til; E-post andreas@mooseontheloose.no