HBO: "Game of Thrones" piracy is a compliment

For noen år siden skreiv jeg litt om Musikk- og filmindustiens pengebruk på hvordan ta "piratene". Denne ble blant mine mest leste og den er minst like aktuell idag som før.

Musikk- og filmindustrien har brukt millioner (milliarder?) av doller på å ta "piratene" som kopierer og deler både musikk og filmer. Er virkelig dette den riktige måten å bruke pengene på? Piratkopiering er kommet for å bli. Når man vet det, bør man ikke heller fokusere på "hvordan kan vi tjene penger på dette?".

Er det ikke rart å tenke på at mens musikk- og filmindustrien bruke haugevis av penger på å ta piratene, så sitter piratene selv (eksempelvis thepiratbay.se) og høster inn annonsepenger på sidene sine. Dette er penger filmselskapene selv kunne tjent, og/eller annonseplasser de selv kunne brukt for å frontet sine nye eller kommende filmer/musikk for hype egne produkter. De siste årene er det kommet opp flere streamingtjenester som musikktjenestene Wimp og Spotify samt filmstreamingtjenestene Voddler og Netflix - DISSE har skjønt hva det handler om.

For en stund siden leste jeg en artikkel hvor HBOs programdirektør Michael Lombardo sier om all den ulovlige nedlastningen av Game of Thrones (som sies å være den mest ulovlige nedlastede TV-serie i 2012);

I probably shouldn’t be saying this, but it is a compliment of sorts. The demand is there. And it certainly didn’t negatively impact the DVD sales. [Piracy is] something that comes along with having a wildly successful show on a subscription network.

En av Lombardo sine største bekymringer er kvaliteten på nedlastningene da "the Thrones team takes pride in lavishly producing the show."

Så da spør jeg med selv; hvorfor lager ikke HBO en egen plass hvor man kan laste ned FULLKVALITET av serien? En plass der DE kan tjene penger på reklame og/eller reklamere for nye og gamle serier.
Da jeg så en nedlastet versjon av første episode fra femtesessongen med The Big Bang Theory poppet det plutselig en Twitter-melding (se bildet under). Er ikke det en fantastisk ide?

Er ikke dette en bra måte å få seere (også de som ser på nedlastede filer) til å interessere seg for serien også utenfor selve serien. På samme måte som enkelte kanaler reklamere for hva som kommer etterpå, eller med nedtelling til en storsatsning. Hva om dette var et spesialtilbud på en av Sheldon sine mange kule t-skjorter, eller en spesialeffekt fra Game of Thrones? Når 4,3 millioner lastet ned sessongfinalen av Game of Thrones sin andre sessong - hva er oddsen for at INGEN av de ville kjøpt en effekt? Det er HER pengene ligger, mener JEG!

I stedet for å prøve og ta piratene - aksepter at de er kommet for å bli. Fokuser heller på alternative måter å tjene penger på selv!