PROVIANT.NO

Dette er på ingen måte et sponset innlegg, men laget på eget initiativ. Når det er sagt om du kunne tenke deg å teste proviant.no kan du få 200kroner i rabatt ved å bruke rabattkoden ANDREAS478290. Når du registrerer deg som ny kunde hos proviant.no legger du inn rabattkoden under "endre rabattkode" i det første steget. Vet ikke hvor lenge denne kampanjen varer, men kan være verdt å prøve om du er interessert! 
PS! Har også skrevet et lignende innlegg om applikasjonen Wolt hvor du også kan få rabatt på 100kr ved å bruke rabattkoden: ANDREASNILSEN. Les mer om det
her.

HVORFOR PROVIANT.NO?

Med to små barn (Adele 5år og Mathilde 3år) har jeg og min samboer hatt en liten nedgang når det kommer til interesse for å lage mat, men også kreativitet når det kommer til matretter og lignende. Vi bestemte oss derfor for å teste Godtlevert.no annen hver uke for en periode hvor vi fikk fire retter til fire personer per levering. Dette rett og slett for få inspirasjon, prøve nye matretter og forhåpentligvis finne noen nye smakskombinasjoner vi ikke har prøvd før. Vi har vært veldig fornøyd med denne ordningen! Men da iTromso laget en sak, med overskriften "Nå kommer dette tilbudet til Tromsø", bestemte vi oss for å teste ut Proviant.no - først og fremst for en uke. Så får vi se. Proviant.no koster 999kr/uken (bruker du rabattkoden ANDREAS47290 får du 200kr i rabatt på din første bestilling) og da får du syv retter, i tillegg til drikke (melk og juice) og brødmat og pålegg til frokost, lunsj og kvelds. Er det for godt til å være sant?

UNBOXING

I og med at Proviant.no kostet så og si like mye som Godtlevert.no (749kr-999kr til fire personer, basert på hvordan kasse du velger) var vi noe spent på hvordan mat vi ble å få. I Godtlevert.no fikk vi mat til fire middager, mens i Proviant.no skal vi få mat til syv middager i tillegg til brødmat. 
Jeg burde absolutt ha tatt bildet av boksen i det vi åpnet den for vi ble veldig positivt overrasket over alt innholdet. For her var det mange kvalitetsmerker, herunder ost i skiver fra Norvegia, Eplejuice fra Sunniva, røkt skinke- og kalkunskinke-pålegg fra Pers Kjøkken, pizzasaus fra Petti, Green Giant Mais, Nora 80% syltetøy uten tilsatt sukker og lignende. Det var også en del halvfabrikat fra Toro (pannekake, moussaka, pizzadeig, Bali kyllinggryte), i tillegg til en god del grønnsaker. Alt i alt var vi ekstremt positivt overrasket over all maten vi fikk til den prisen. 
Jeg ble så positivt overrasket at jeg bestemte meg for å lage en liten review fra vår første uke med Proviant.no mandag 16.juli - 22.juli 2018.
 


MIDDAG DAG 1 - ERTESUPPE MED PANNEKAKER

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften .

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

Vi mottok pakken kl.17:05 som avtalt. Barna fikk velge hva vi skulle spise og kanskje ikke så overraskende ble det pannekaker på menyen første dag.
Pannekakene ble laget av en pose fra Toro, totalt åtte pannekaker. Ertesuppen var også fra Toro, men i tillegg skulle vi kutt opp gulrøtter og purreløk og hadde det opp i suppen. Ertesuppe tror jeg ikke vi har spist på 10-12 år, og ble positivt overrasket over smaken på den. Barna likte, nok ikke så overraskende, ikke denne.

ENKELHET  ★★★★★
POSJONER   ★★★★
SMAK            ★★★★★
TOTALT        ★★★★1/2


MIDDAG DAG 2 - Pastasalat med skinke

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften .

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

På dagens meny stod det pastasalat med skinke. Salaten bestod av pasta farfalle, purreløk, rød paprika, mais, kålsalat og kokt skinke. I tillegg var det en rømmedressing av lettrømme i spedt meksikansk grillkrydder. 

Retten var veldig enkel å lage og svært god med rene smaker og mye mat. Det var nok mat til lunch-bokser til mor og far dagen etter.

ENKELHET  ★★★★★★
POSJONER   ★★★★★★
SMAK            ★★★★★1/2
TOTALT        ★★★★★1/2


MIDDAG DAG 3 - MOUSSAKA MED SALAT

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften.

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

På dagens meny stod det Toro sin Moussaka, som ble laget med kjøttdeig av svin og storfe, med en enkel salat bestående av kålsalat og cherrytomater.

Nok en enkel rett. Vi voksne synes nok retten var ok på smak, mens barna likte denne veldig godt. Salaten ble litt vell enkel for vår del, så vi hadde i mais og paprika i tillegg. 

ENKELHET  ★★★★★
POSJONER   ★★★★
SMAK            ★★★★
TOTALT        ★★★★


MIDDAG DAG 4 - BALI KYLLINGGRYTE MED RIS

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften.

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

Bali kyllinggryte er også fra Toro sitt sortiment, denne lages med kylling og seterrømme, i tillegg til paprika. Gryten ble servert med jasminris.  

Denne retten var også veldig lett å lage og meget god. Barna likte også denne svært godt. Kyllingfillen var lårfillet, her ville vi nok valgt brystfillet selv, men regner med at prisen på lårfilleten er rimeligere og derfor ble valgt i denne kassen.
Risen var fantastisk god ris.

ENKELHET  ★★★★★
POSJONER   ★★★★★
SMAK            ★★★★1/2
TOTALT        ★★★★1/2


MIDDAG DAG 5 - PIZZA MED RUCCOLA

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften.

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

Dette var nok en enkel rett å lage. Toro sin pizzabunn var enkel å lage og overraskende god. På pizzaen var det salsicciakjøttdeig med paprikakrydder, paprika og purreløk. Og så ble den toppet med ruccola og olivenolje.

Alt i alt var det veldig godt. Vi synes krydderet ble litt for spicy, men det løste vi med å ha litt rømme til. I tillegg valgte vi å ha på mais som vi hadde tilgjengelig.

ENKELHET  ★★★★★
POSJONER   ★★★★★
SMAK            ★★★★1/2
TOTALT        ★★★★1/2


MIDDAG DAG 6 - FISKEBOLLER I HVIT SAUS

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften.

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

På dagens meny stod det fiskeboller i hvit (gul?) saus, med karri, gulrøtter og potet.
Retten er veldig enkel og lage, potetene er det eneste som gjør at det tar litt lengre tid.

Nok en gang var middagen veldig god, veldig god karrismak, gode råvarer. Dette var utvilsomt den beste retten om man skal bedømme basert på barnas iver etter å spise. 

ENKELHET  ★★★★★
POSJONER   ★★★★1/2
SMAK            ★★★★★
TOTALT        ★★★★★


Middag dag 7 - Omelett

Bildet hentet fra Proviant.no.  Her finner du oppskriften.

Bildet hentet fra Proviant.no. Her finner du oppskriften.

Den siste middagen denne uken var omelett med en enkel ruccola og tomat-salat. I omeletten var det åtte egg, potet, paprika og purreløk. Og salaten, vell den er vell selvforklarende.

Som resten av uken har det vært veldig enkle matretter. Denne var intet unntak, men ble noe mer tidskrevende da både poteter skulle koke først i 20-25min og deretter hele omeletten skulle bakes i ovnen i 20min.

Omeletten var absolutt god, men følte kanskje retten var litt for liten for en middag. Heldigvis for oss var barna ikke så sulten i dag, så gikk bra. Dette er dog også den eneste retten vi har følt var i minste laget.

ENKELHET  ★★★★1/2
POSJONER   ★★★★
SMAK            ★★★★1/2
TOTALT        ★★★★


KONKLUSJON ETTER HELE UKEN

På proviant.no står det "Du får mer tid til overs til det som betyr noe, fordi vi har planlagt og handlet inn alle dine 7 middager. Vi sender også med utvalgte kvalitetsvarer til frokost, lunsj og kvelds.
Jeg har lest flere plasser at folk er kritisk til mengden brødmat, pålegg og melk, men i teksten står det vell noe difust "utvalgte kvalitetsvarer" uten at det vell betyr at det er nok for en hel uke. For, det er nok ikke slik at man "slipper" å handle ved å kjøpe denne kassen, men det er ikke langt unna. Og tatt i betraktning at det koster 999kr (full pris, husk at du kan få 200kroner i rabatt ved å bruke rabattkoden ANDREAS478290) for fire personer da følte i alle fall vi at vi fikk god valuta for pengene, i tillegg til nye matretter vi ikke har prøvd før samt at alt var ferdig kjøpt inn og ferdigtenkt. Noe av grunnen til at vi har valgt å teste denne varianten.

Skal man se på forbedringspotensial, så kunne kassen med fordel inneholdt frukt (gjerne mot ekstra kostnad!) i tillegg til mer brødmat, melk og pålegg slik at det rekker for én hel uke (også gjerne mot ekstra kostnad!). Det står vell ikke at det skal være nok brødmat for en hel uke i teksten på proviant.no, og det er heller ikke slik at vi ikke kan/orker/ønsker gå på butikken for det er jo andre ting vi trenger forutenom mat (og det faktum at det forventes at noen at basisvarene har man fra før), men det er ikke så mye som skal til for at vi faktisk ikke hadde trengt å gått ukentlig. Så se på det mer som mulige tillegg. Vi klarte oss med én gang på butikken, da var det frukt og grønt, ekstra brød, melk og noe pålegg som stod på handlelisten. 

Et annet aspekt vi har satt veldig stor pris på er matsvinn. For i denne kassen får du akkurat det du trenger for å lage de ulike rettene. Du behøver altså ikke å kjøpe en hel pakke med ris, for kun å bruke en brøkdel, eller kjøpe et glass med krydder kun for den ene retten. Dette gjør at det også er lettere å prøve ut nye retter. 

Så, alt i alt så er vi veldig fornøyd med kassen. Kanskje litt i overkant mye Toro-pakker, men så fremst man ikke spiser denne kassen hver eneste uke er i alle fall vi veldig godt fornøyd. Det hører også til historien at barna har likt disse rettene bedre, sammenlignet med boksene vi har hatt tidligere fra Godt Levert. I Proviant sin kasse har det vært veldig mye enklere retter, med færre komponenter, så det er kanskje grunnen. 
Så, vil vi kjøpe en gang til? Absolutt, har allerede bestilt for neste uke. Vil vi bestille dette hver uke? Det tror jeg nok ikke, men vi vil forsøke anden hver uke til vi får tilbake gleden og kreativiteten i matlagingen.

Har du spørsmål, ta kontakt (post@andreasnilsen.no) og husk at du får 200kroner i rabatt ved å bruke rabattkoden ANDREAS478290.

TOTALT SCORE ETTER UKE ÈN - ★★★★★☆


Kunne tenke deg å teste proviant.no kan du få 200kroner i rabatt ved å bruke rabattkoden ANDREAS478290. Når du registrerer deg som ny kunde hos proviant.no legger du inn rabattkoden under "endre rabattkode" i det første steget.
Vet ikke hvor lenge denne kampanjen varer hos Proviant, men kan være verdt å prøve om du er interessert! 


📷 Bildet i headeren er en screenshot av nettsiden kolonial.no fra 16.juli 2018.